Uw dossier inzien

Uw dossier inzien

U kunt uw dossier op 2 manieren inzien

U kunt uw medisch dossier online inzien, zo kunt u bijvoorbeeld na uw bezoek aan de huisarts de adviezen thuis nalezen.

Advies: u bent niet verplicht medische gegevens te delen met anderen, dus ook niet met uw werkgever.

1. Via het patientenportaal 

U kunt online uw dossier inzien via het patiëntenportaal

Patientenportaal Meer informatie

2. Via de MedGemak app of MijnGezondheid.net

We zijn in september overgestapt op een nieuw Huisartsen Informatie Systeem (HIS) ;"Medicom". Hier hoort ook een ander online portal bij, namelijk MijnGezondheid.net. 

Via het patiëntenportaal, MijnGezondheid.net, kunt u snel én makkelijk contact zoeken met uw huisarts in een beveiligde elektronische omgeving.

Aanmelden kan met een e-mail adres en DigiD met SMS-functie of de DigiD-app. Elk gezinslid heeft een eigen e-mailadres nodig, omdat uw e-mailadres aan uw eigen dossier gekoppeld wordt.

Het portaal biedt de mogelijkheid om online:

  • gedeeltelijk uw dossier in te zien
  • afspraken te maken op het spreekuur bij de dokter, praktijkondersteuner of assistente
  • Vragen te stellen aan de dokter door middel van een e-Consult

Nog geen dossier bij MijnGezondheid.net? Meld u aan!

Stap 1: Registratie

Hiervoor heeft u uw DigiD, mobiele telefoonnummer en uw e-mail adres nodig. Ga naar www.mijngezondheid.net en meld u aan.

Stap 2: Contract

U ontvangt van ons een e-mail met informatie over uw eerste inlog. Hiervoor heeft u uw DigID met SMS functie of de DigID-app nodig. U geeft dan akkoord voor de gebruikersvoorwaarden.

Stap 3: Dossier beschikbaar

Na enkele dagen ontvangt u een bericht dat uw dossier met medische gegevens beschikbaar is gesteld door uw eigen huisarts. Tijdens vakanties van uw huisarts kan het wat langer duren voordat u dit bericht ontvangt.

Bekijk het instructiefilmpje voor het aanmelden bij MijnGezondheid.net of lees meer informatie over het aanmelden voor MijnGezondheid.net

Instructiefilmpje 

Meer informatie

Regel de inzage van uw dossier op de huisartsenpost

Het kan voor de dienstdoende huisarts op de huisartsenpost van belang zijn om inzage te hebben in uw medisch dossier. Zij mogen de medische gegevens alleen bekijken als dat nodig is voor de behandeling en alleen als jij het goed vindt. De toestemming voor inzage verloopt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunt u ook inzien wie er, buiten de huisartsenpraktijk, inzage heeft gehad in uw dossier. 

Toestemming regelen Meer informatie