Griep- en pneumokokkenvaccinaties 14 november 2022

Griep- en pneumokokkenvaccinaties 14 november 2022

Op dit moment zijn we druk bezig alles in orde te maken voor het geven van de jaarlijkse griep- en pneumokokken vaccinaties. 

Mensen van 60 jaar en ouder en mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nieraandoeningen en mensen met weinig afweer, lopen extra risico om ernstig ziek te worden door de griep. Als u behoort tot één van deze groepen komt u voor de griepprik in aanmerking.

De oproepbrieven worden vanaf woensdag 26 oktober verstuurd door een extern bedrijf DMDR. Deze brief heeft een barcode waarmee wij uw gegevens kunnen scannen. Neemt u daarom deze brief mee als u de griepspuit ophaalt!

Mensen van 66 tot en met 69 jaar (geboren vanaf 1-1-1953 tot en met 31-12-1956)  ontvangen ook een uitnodiging van de huisarts voor een gratis pneumokokkenprik  (de pneumokokkenprik werkt vijf jaar), deze worden tegelijkertijd gegeven met de griepprik. Als u beide vaccinaties ontvangt krijgt u deze ieder in een arm.  

Hoewel wij zorgvuldig de selectie maken kan er altijd wat misgaan. Wij verzoeken u contact met ons op te nemen, het liefst per email : info@hapgendringen.nl   o.v.v. Griepprik, indien:

  • U een griepprik wil ontvangen maar op donderdag 3 november 2021 nog geen oproep heeft gehad
  • U op onderstaande datum niet kunt komen
  • U in het verleden hebt aangegeven dat u geen griepprik wenst te ontvangen, maar dit jaar wel.

Net als voorgaande jaren komen we thuis prikken bij patiënten die niet naar de praktijk kunnen komen. Doordat wij gebruik maken van een extern bedrijf kan het zijn dat u wel een oproepbrief thuiskrijgt of dat u juist op een uitnodiging wacht en niets ontvangt. Bij twijfel neemt u contact met de praktijk op.

 U kunt de griepprik halen op:

Datum:  maandag 14 november 2022
Tijd:   14.00 uur – 18.00 uur
Adres:   Multifunctioneel Centrum de Gent, Ds. van Dorpstraat 1, Gendringen

Als u deze uitnodiging voor de eerste keer ontvangt, is voor u onderstaande informatie van belang:

De griepprik is voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. Als u de griepprik heeft gehad, is de kans dat u griep krijgt kleiner. Als u ondanks de griepprik toch de griep krijgt, wordt u minder ernstig ziek.

De prik moet u elk jaar opnieuw halen. Dit geeft soms een dag wat pijn in uw arm, maar u wordt er niet ziek van. De griepprik krijgt u gratis.

 Een paar verzoeken voor wanneer u de vaccinatie(s) komt halen.

  •  Als u verkoudheidsklachten heeft, doet u dan alstublieft eerst een covid test voordat u naar de locatie komt om te voorkomen dat u mogelijk andere patiënten of onze medewerkers besmet.
  • Heeft u koorts (niet covid gerelateerd) dan mogen we u geen griepprik geven!
  • Trek loszittende bovenkleding aan en trek uw jas alvast uit zodra u binnen bent en ontbloot alvast uw bovenarm(en) zodat het prikken niet te veel vertraging op loopt.
  • Mocht u een wachtrij buiten de Gent zien, wacht dan even rustig in de auto of kom na een kwartier/half uur terug. We werken niet op tijdafspraak, u kunt doorlopend aanschuiven. 

  Houd onze website in de gaten voor meer nieuws en we zien u graag op 14 november!

Meer informatie:

Pneumokokkenprik

Griepvaccinatie